Koop een kerstboom voor herstel Leersum

Staatsbosbeheer gaat op zaterdag 11 december 2021 kerstbomen (fijnspar) uit eigen bossen verkopen. De bomen worden tegen gereduceerd tarief aangeboden en kunnen afgehaald worden bij het kantoor van Staatsbosbeheer in Leersum. De opbrengst gaat volledig naar de stichting Bomen voor Leersum. Zo wil Staatsbosbeheer graag een steentje bijdragen aan de wederopbouw na de verwoestende valwind van juni 2021. Er zijn ongeveer 300 bomen beschikbaar dus op=op!

De valwind heeft op vrijdagmiddag 18 juni 2021 enorme schade toegebracht aan de bossen rondom het dorp. Het Lombokbos, een zeer geliefd wandelgebied voor de inwoners van Leersum, is vrijwel geheel weggevaagd. Staatsbosbeheer werkt de komende maanden aan het herstel van dit bos. Deze storm heeft niet alleen heel veel schade toegebracht aan de bossen, ook de inwoners van Leersum zijn zwaar getroffen en hebben enorme schade ondervonden. Huizen en auto’s, maar ook een flink aantal veelal markante bomen in het dorp zijn gesneuveld of zwaar beschadigd.

Bomen voor Leersum

De stichting Bomen voor Leersum zet zich in om op verschillende locaties bomen opnieuw in te planten. De herplant van een aantal grotere bomen zorgt er voor dat het oorsponkelijke straatbeeld weer een klein beetje hersteld wordt. Staatsbosbeheer ondersteunt dit initiatief en draagt hier graag een steentje aan bij. Daarom is er voor gekozen om onze jaarlijkse kerstbomenverkoop dit maal in Leersum te organiseren en de opbrengst volledig ten goede te laten komen aan het herstel van Leersum.

Praktische informatie

Afhalen: zaterdag 11 december 2021 tussen 10.00-16.00 uur. Adres: Staatsbosbeheer, Maarsbergseweg 18a in Leersum. De kosten: bomen tot ca. 1.50 meter €5,00; bomen van ca. 1.50 en hoger €10.00. Alleen contant en gepast betalen. De kerstbomen (fijnspar) worden uitsluitend zonder kluit verkocht.
Actuele informatie over het herstel van het Lombokbos vind je op de website van Staatsbosbeheer en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug