Lancering vernieuwd streekbier: Heuvelrug Blond

Heuvelrug-Blond-Nationaal-park-utrechtse-heuvelrug-streekbier-bird-breweryHet Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery hebben samen een streekbier met uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebrouwen: Heuvelrug Blond. Het is een vol blond bier geworden, met een kruidige twist door toevoeging van veldsalie die geplukt is op de Heuvelrug.

Een gedeelte van de opbrengst van het bier gaat naar het Nationaal Park Fonds Utrechtse Heuvelrug voor de bescherming van natuur, landschap en cultureel historisch erfgoed.

De Utrechtse Heuvelrug is een eeuwenoud gebied dat door haar ligging en schoonheid een plek is waar mensen graag tot rust komen en nieuwe energie krijgen. Om dit unieke gebied te beschermen en te behouden is de stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug opgericht. “We vinden het mooi om de handen ineen te slaan en samen te proosten op dit fantastische gebied”, vertelt directeur Gijs de Kruif.

Samenwerking

Bird Brewery opende in december de deuren van hun tweede proeflokaal House of Bird in Kwintelooijen op de Utrechtse Heuvelrug.

Naast het brouwen van kwaliteitsbieren, zet de brouwerij zich al lange tijd in voor een groenere wereld. “We zijn dan ook enorm enthousiast om samen met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een bier te brouwen en zo de bescherming van de Heuvelrug te steunen”, vertelt mede-oprichter van Bird Brewery Ralph van Bemmel.

Medio maart verkrijgbaar

Het bier zal medio maart te verkrijgen zijn in verschillende horecazaken, delicatessenwinkels en slijterijen op de Heuvelrug. Natuurlijk zal één van de 18 taps in House of Bird Kwintelooijen gereserveerd zijn voor dit unieke streekbier.