Lezing bij Groei&Bloei Zeist op 15 november

Op woensdag 15 november verzorgen Elies Arps en Frederike van der Kooy een avond over project Heuvelrugtuinen bij Groei&Bloei Zeist. Elies werkt bij IVN Natuureducatie en stond samen met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de Natuur & Milieufederatie Utrecht aan de basis van dit succesvolle project. Frederike is eigenaresse van Biodiversituin en ontwerpt buitenruimtes die in balans zijn met de natuur. 

Heuvelrugtuinen biedt mensen die in of rond het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wonen de kans om van hun tuin een stukje nationaal park te maken. Een Heuvelrugtuin bestaat voor minstens 60% uit groen, er wordt gifvrij getuinierd, biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Daarmee levert de tuin een positieve bijdrage aan het klimaat, de lokale biodiversiteit en voldoende schoon drink- en grondwater.

Wil je meer weten over de achtergrond, geologie en biodiversiteit in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? En over hoe je daar met een Heuvelrugtuin aan bij kunt dragen? Bewoners van gemeente Zeist zijn van harte welkom om naar de lezing van Groei en Bloei te komen, op woensdagavond 15 november 20.00 uur a.s. in de Noorderlichtkerk in Zeist. Tijdens deze avond bieden we inspiratie om aan de slag te gaan en is er alle ruimte om vragen te stellen.