Loop zaterdagmiddag 20 april binnen voor gratis tuinadvies

Van een tuin een Heuvelrugtuin maken doe je niet van de één op de andere dag, dat gaat in stapjes. Voor iedereen die deze lente klaar is voor weer zo’n nieuwe stap, organiseert Heuvelrugtuinen iets nieuws: het Heuvelrugtuinen inloopspreekuur.

Eerste editie in Veenendaal

Op zaterdag 20 april kun je bij ons binnenlopen in de inspirerende Groenhoftuin van IVN Veenendaal-Rhenen. Die middag is daar ook ‘open tuin’ en kun je je dus laten rondleiden door het tuinteam. Tussen 14:00 en 16:00 uur zit er een tuinexpert en -ontwerper klaar voor al jouw vragen. Wil je samen werken aan een schets van jouw Heuvelrugtuin? Advies over waterberging? Tips voor beplanting die past op jouw balkon? Met al deze vragen kun je terecht! Gewoon even buurten om over tuinen te kletsen kan uiteraard ook. Naast advies staan we ook voor je klaar met planten uit het Wild & Inheems assortiment voor een aantrekkelijke prijs.

Bureau Ecologisch Tuinontwerp

Deze editie van het inloopspreekuur hebben we tuinexpert Wendy Grobben te gast. Wendy heeft haar eigen bedrijf in het ecologisch ontwerpen van tuinen en bloemenweides. Ze is lid van vakvereniging Wilde Weelde voor ecologisch tuinontwerpers en hoveniers en werkt aan grote en kleine projecten die meer ruimte en kansen voor biodiversiteit opleveren. Behalve tuinontwerper is Wendy ook herborist en heeft dus bijzonder veel kennis van en ervaring met inheemse, eetbare en geneeskrachtige planten.

Praktische informatie:

Gouden tip: Breng voor het best passende advies één of meer (overzichts)foto’s van jouw tuin mee. Dat is namelijk een mooi uitgangspunt voor een schets en om jouw vragen beter in de context van jouw tuin te kunnen plaatsen.

Tuinverhalen

Een echte Heuvelrugtuin houd je niet geheim, daar inspireer je juist ook anderen mee. Heuvelrugtuinen is daarom op zoek naar inspirerende verhalen, foto’s en misschien zelfs leuke filmpjes uit jouw Heuvelrugtuin!

Heb jij een groene oase die je graag met anderen wilt delen? Of ben je net begonnen met het creëren van je eigen stukje Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en kunnen we mee-leren van jouw leerproces? Vertel ons hoe je begonnen bent met jouw Heuvelrugtuin, wat je heeft geïnspireerd, en welke tips & tricks je hebt voor mede-tuinliefhebbers. Deel jouw verhaal met ons via boblommendaal@npuh.nl.