Natuurwandeling Amerongse Bos en Uiterwaarden

Bent u een liefhebber van wandelen in de vrije natuur, leg dan de datum woensdag 6 februari vast in uw agenda. Op die dag organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer één van haar, inmiddels befaamde, boswandelingen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Een ervaren gids van Utrechts Landschap/Amerongse Bos neemt de deelnemers aan de wandeling mee op een boeiende rondleiding door delen van de uiterwaarden en het bos nabij het informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg in Amerongen. De wandelaars maken kennis met het werk waarvoor het Landschap staat, de historie van de tabaksteelt en de rol van de opeenvolgende kasteelheren daarbij. Een bezoek aan het uitzichtpunt over de uiterwaarden geeft u een mooi beeld van het vogelbestand op dit moment. Neem dus, als u die heeft, uw verrekijker mee. Ook het verschil in groeigedrag van de bomen in de winter, ten opzichte van andere jaargetijden wordt belicht, waarbij de onderlinge relatie met en de invloed op andere levensvormen wordt uitgelegd.

U bent voor deze rondleiding van harte welkom op woensdag 6 februari a.s. bij het informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. We vertrekken om 14.00 uur voor een ca. 4 tot 5 km lange tocht, die ongeveer 1,5 tot 2 uur zal duren. Deelname staat open voor oud en jong en is gratis. Parkeren kunt u op de Burgwal in Amerongen, waar vandaan u in enkele minuten naar het infocentrum loopt.