Ondernemers worden ‘Hoeders van de Heuvelrug’

Vanaf vandaag kunnen bedrijven in en om de Utrechtse Heuvelrug zich aanmelden voor ‘Hoeders van de Heuvelrug’, een netwerk van ondernemers die de bescherming en het behoud van natuur en erfgoed in de regio ondersteunen. Het netwerk is een initiatief van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Met 250 euro per jaar draagt elke Hoeder van de Heuvelrug bij aan het duurzame behoud van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit bedrag gaat naar het Nationaal Park Fonds, dat initiatieven voor het behoud en de ontwikkeling van natuur, landschap en erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug ondersteunt, en een specifiek project – in 2022 ‘Scars of War’. In dit project werken vrijwilligers mee aan wetenschappelijk onderzoek om historisch erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog in kaart te brengen.

“Als Hoeder van de Heuvelrug beschermen ondernemers bijzondere landschappen, zeldzame dieren en cultureel erfgoed,” aldus Jeroen Heemsbergen, programmamanager bij Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, “Deze bedrijven onderschrijven het belang van natuurbehoud. Bovendien wordt zo een groeiend netwerk van gelijkgestemde ondernemers gevormd, dat laat zien hoe natuur, cultuur en economie hand in hand kunnen gaan.”

De eerste twee hoeders hebben zich ondertussen aangemeld: Stichting Opvang De Ezelsociëteit en RCN Vakantiepark het Grote Bos. “Als Stichting Opvang De Ezelsociëteit vinden we het belangrijk dat we op welke manier dan ook kunnen bijdragen aan een groene en leefbare wereld  voor mens en dier. Wanneer je dan zo dicht bij één van de mooiste Nationaal Parken van Nederland gevestigd bent is het niet de vraag of je helpt dat mede in stand te houden maar hoe. Vandaar dat wij graag de rol van Hoeder van de Heuvelrug op ons nemen.”

 

Meer informatie over Hoeders van de Heuvelrug kunt u vinden op www.np-utrechtseheuvelrug.nl/hoeders