Online Bewonersavond 18 april 2024: Jouw Heuvelrugtuin aantrekkelijk voor jezelf én dieren!

Woon je in een gemeente op en rond Utrechtse Heuvelrug? En wil je weten hoe je van jouw tuin een Heuvelrugtuin kunt maken die aantrekkelijk is voor jou én dieren die leven op de Heuvelrug? Meld je dan aan voor de online bewonersavond van 19.00 tot 21.00 uur op 18 april a.s.

Tijdens deze online bewonersavond vertelt boswachter Stéphanie Ijff ons alles over welke dieren er leven op de Heuvelrug en krijg je tips van tuinontwerper Frederike van der Kooij om jouw tuin aantrekkelijk te maken om meer dieren in jouw Heuvelrugtuin te krijgen.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

 

Stéphanie IJff

Stéphanie IJff werkt als boswachter ecoloog bij Natuurmonumenten op de Utrechtse Heuvelrug en weet alles van de dieren die er leven. Zij zal op deze avond hier meer over vertellen én wat deze dieren nodig hebben (o.a. voedsel, beschutting etc.).

Frederike van der Kooij

Tuinontwerpster Frederike van der Kooij zal meer vertellen over het ‘wat en hoe’. Hoe kun je dan je tuin het beste inrichten? Welke inheemse planten zijn geschikt voor jouw tuin en trekken dieren aan? De juiste planten zullen zorgen voor een rijk bloeiende tuin, een aantrekkelijke plek voor insecten en andere dieren en minder onderhoud. Zo wordt ook jouw Heuvelrugtuin een feit!

De avond wordt geopend door wethouder Aukje Treep van de gemeente Soest.

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie.