Op avontuur in de natuur met IVN Scharrelkids

In september 2021 gaat het nieuwe jaar voor de IVN Scharrelkids Heuvelrug en Kromme Rijn weer van start. Ben jij tussen de 8-12 jaar en woon je in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug of het Kromme Rijngebied? En wil je meer weten over knotsgekke paddenstoelen, stoere bomen, zingende vogels? Dan kun je dit schooljaar één keer per maand mee op pad met echte natuurgidsen van IVN.

De Scharrelkids bestaat uit een groep van maximaal 24 kinderen. Elke maand staat in het teken van een ander thema en een bezoek aan een natuurgebied in de omgeving van Zeist, Driebergen en Austerlitz. Op zaterdag 11 september gaan de Scharrelkids voor het eerst weer op pad met als thema  ‘Eten uit de natuur’. De keren daarna gaan ze op zoek naar mooie bladeren, bodemdiertjes of diersporen. Op de website van IVN Heuvelrug en Kromme Rijn staan alle thema’s en de data voor dit schooljaar vermeld. Tijd is meestal zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur, heel soms wordt een ander tijdstip afgesproken, bijvoorbeeld als we vroege vogels gaan luisteren.

De kosten zijn € 30, – per jaar. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de website van IVN heuvelrug en Kromme Rijn: Scharrelkids | IVN. Heb je verder vragen, dan kun je die sturen naar jeugd_ivnheuvelrug@live.nl