“Op expeditie in jouw achtertuin” met experts en mobiel laboratorium in Maarn en Maarsbergen

En ontdek de diversiteit van insecten, pissebedden, mieren, spinnen en andere kleine beestjes

Slechts 25 tuinen in Maarn en Maarnbergen kunnen worden onderzocht door experts uit Leiden met een mobiel laboratorium!
Meld jij je z.s.m. aan en uiterlijk voor 28 april?

Vorig jaar gingen we met Luc Hoogenstein met volwassenen en kinderen op zoek naar beestjes rondom het dorpshuis de Twee Marken in Maarn. Nu komen experts van de stichting Taxon Foundation uit Leiden naar Maarn en Maarsbergen om tuinen van inwoners te onderzoeken. Samen met de bewoners van het huis brengen de experts in kaart wat er leeft in jouw tuin.

Ben jij op 8, 9, 11, 12 of 13 juni een dagdeel thuis? Mogen de experts samen met jou twee uur je tuin onderzoeken? En kunnen 2 tot 5 buurtbewoners bij jou in de tuin meekijken?
Wil je meedoen? Superleuk! Graag dan een email naar excursies@mmnatuurlijk.nl

Taxon Foundation ‘Expeditie Achtertuin
Met het project ‘Op expeditie in jouw Achtertuin’ in juni 2024 willen we bewoners de mogelijkheid bieden hun achtertuin samen met experts te gaan ontdekken. De experts nemen een mobiel laboratorium vol buisjes, Petri schaaltjes, netten en microscopen mee.
Experts leren de deelnemers hoe je kleine diertjes kunt vinden en helpen met het op naam brengen ervan, zodat zij na die week de kennis en kunde hebben om de natuur rond hun huizen zelf te blijven onderzoeken.

Dit project is een initiatief van Maarn Maarsbergen Natuurlijk en GoedVolk. En wordt financieel mogelijk gemaakt door de subsidie ‘biodiversiteit’ van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Voor meer informatie:
Project
Filmpje