Plantjesmarkt in De Bilt op zaterdag 20 april

Inwoners van gemeente De Bilt die graag met hun tuin aan de slag gaan, kunnen terecht op de plantjesmarkt van Groei & Bloei op zaterdag 20 april van 11.00 tot 14.00 uur. Op deze markt kun je een tegel ruilen voor een inheemse Heuvelrugtuinplant*. Een Heuvelrugtuinplant past in de omgeving van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en in een Heuvelrugtuin staan ten minste vijf inheemse planten. Het ruilen van een tegel is dus een goed begin van je eigen Heuvelrugtuin!

Krischan Hagedoorn, wethouder duurzaamheid bij gemeente De Bilt onderstreepte het belang hiervan al in 2023: “Door het vervangen van een tuintegel door een Heuvelrugplant werken we samen aan een gemeente waarbij de planten aansluiten bij de dichtbij gelegen natuur. Zo werken we samen aan het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering.”

Met het ruilen van een tegel help je ook nog eens mee aan het winnen van het NK Tegelwippen. Gemeentes gaan tijdens dit NK de strijd met elkaar aan om de meest gewipte tegels, met natuurlijk als doel om zoveel mogelijk tegels te vervangen voor groen. Geef het aantal gewipte tegels hier door en help De Bilt om te winnen!

Op de plantjesmarkt kun je naast tegels ruilen, ook groenten- en kruidenplantjes, honing en jam kopen én er is een tuinboekenstand. Meer informatie over deze plantjesmarkt vind je hier.

*LET OP: voor deze ruilactie geldt op = op. Er zijn die dag 50 plantjes beschikbaar!