SDG House Utrechtse Heuvelrug opent SDG wandelpad

Op 9 december 2020 opende SDG House Utrechtse Heuvelrug het eerste SDG wandelpad van Nederland, in samenwerking met NCD (de Nederlandse vereniging van commissarissen en directeuren) en stichting SBI (eigenaar van Landgoed Zonheuvel).

Bij de entree van hotel conferentie centrum Landgoed Zonheuvel start een wandelroute van ca 1,5 km langs de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). Ieder bord geeft uitleg over de betreffende SDG en nodigt de wandelaar uit na te denken over een vertaalslag naar de persoonlijke en zakelijke praktijk.

 

 

 

 

 

 

 

Het eerste bord toont onder meer de preambule van het Handvest van de Aarde (Earth Charter) en plaatst de wandeling in het perspectief dat we als mensheid onderdeel uitmaken van een mondiale gemeenschap, verantwoordelijkheid dragen voor elkaar, onze omgeving en voor de toekomstige generaties.

Foto: Officiële onthulling door mvr I. Citroen en Gerard van Vliet (voormalig directeur NCD). Fotograaf: Sebastiaan van den Bovenkamp

Het pad beoogt inspiratie en reflectie te bieden aan hen die het landgoed bezoeken en leent zich uitstekend als werkvorm voor een training of als inspiratie tijdens een congres of conferentie.

Met dit pad eren we tevens Gerard Citroen die in de achterliggende jaren het duurzame denken en handelen in menig boardroom van het Nederlandse bedrijfsleven introduceerde.

Meer informatie via

Wim Oolbekkink, Programmamanager Campus Landgoed Zonheuvel (Wim.oolbekkink@stichtingsbi.nl)