Tebbe, Zana en Bieke uit Soest winnen Boscast prijs

Unieke luisterervaring over Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Tebbe (9), Zana (7) en Bieke (5) uit Soest werden dinsdag 23 november blij verrast met een prachtig prijzenpakket van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Tijdens de herfstvakantie lieten zij zich meeslepen door de verhalen van Bob, Veda, Hadi, Eugene en Dahlia in de Boscast. Ze ontdekten in deze 7-delige podcastserie het Nationaal Park en haar bewoners.

In de herfstvakantie was het ook Beleefweek in Nationaal Park. Daarom was er een speciaal raadsel toegevoegd aan de 7 podcastafleveringen. In iedere aflevering kreeg je een raadsel te horen, waarmee je letters moest verzamelen. Met het woord dat deze letters vormden, kon je kans maken op het prijzenpakket. Tebbe vertelt hoe ze het hebben aangepakt: “We hebben na elke aflevering de letters opgeschreven en uitgeknipt en toen aan het eind gepuzzeld om het woord te vinden.” Na even nadenken, weet hij de oplossing weer: “diversiteit”!

Over de Boscast

Bieke vertelt dat ze vooral het bosconcert in aflevering 6 heel erg mooi vond. Het mooiste liedje vindt ze die van Veda Vlinder en Hertje Hadi. Het verhaal van Veda Vlinder over de kringloop van het leven is één van de favorieten van de kinderen. Daarnaast doet Eugene het goed met zijn prachtige verhalen over de kastelen en buitenplaatsen van vroeger.

De podcast serie is speciaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd 5 t/m 12 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s en verzorgers. Maar eigenlijk is de Boscast leuk en leerzaam voor alle leeftijden. In deze fantasierijke Boscast word je namelijk meegenomen in de prachtige omgeving van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en ontdek je welke rol wij als mens innemen op weg naar een duurzame toekomst. De grappige en spannende verhalen van bosmier Bob en zijn vrienden uit het bos, geeft de luisteraar een geheel nieuwe blik op zijn omgeving. Je word terug ‘gebeamed’ in de tijd om de oorsprong van de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken en laat je meenemen door verschillende parkbewoners die jou alles vertellen over hun woonplek en leven in het Nationaal Park. Hoe is het gebied geworden wat het vandaag de dag is? Hoe leven de dieren in het bos? Wat hebben zij nodig? En hoe kunnen wij als mens bijdragen aan een langdurig behoud van de prachtige natuur in Nederland?

Prijzenpakket

Belangrijke vraag is natuurlijk… wat zit er in het prijzenpakket? Als winnaars van het raadsel zijn Tebbe, Zana en Bieke een jaar lang de adoptieouders geworden van het schaap Liesbles van de Schaapskudde in Doorn. Hiermee wordt een jaar lang gezorgd voor alle natjes en droogjes van Liesbles. Ze moet zelf nog even aan het idee wennen (zie filmpje) 😉). Daarnaast heeft Ouwehand Dierenpark twee vrijkaartjes gesponsord en is het hele gezin verwend met een pakket streekproducten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (zie www.puurutrechtseheuvelrug.nl). Zo kan het gezin nog even nagenieten van al het lekkers en moois uit het Nationaal Park.

Iedereen die de Boscast wil beluisteren, kan de afleveringen horen op Spotify en terug te vinden op www.deboscast.nl.

Gemaakt door

De Boscast is geschreven door Shanna Chatterjee met muziek van Sander de Bie en stemmen van Louis van Beek (Eugene de Uil) , Anneke Beukman (Dahlia en Bosmier Bob), Roben Mitchell (Hertje Hadi), Nicoline Pouwer (mieren, kinderen, publiek, voorbijgangers) en Tess van de Hoef (Veda Vlinder), geproduceerd door Nicoline Pouwer en opgenomen door Sven Lens in Power Sound Studio!

De podcast is tot stand gekomen met hulp van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het K.F. Hein Fond en Stichting Mens en zijn Natuur en in samenwerking met IVN Natuureducatie en Regionaal Bureau Toerisme Heuvelrug & Vallei.

Meer weten?

Kijk op www.deboscast.nl