Theatercollege 11 maart: ‘De bodem leeft!’

Op maandag 11 maart vindt in theater Figi in Zeist het theatercollege ‘De bodem leeft! Over de basis van ons bestaan’ plaats. Hoogleraar Liesje Mommer en Josephine Schuurman van boerderij Eyckenstein delen hoe ze vanuit hun expertise inzetten voor een gezonde bodem en een natuurinclusief voedselsysteem. Kaarten zijn te koop op de website van theater Figi en kosten 5 euro, inclusief koffie of thee bij ontvangst.

Het theatercollege is een initiatief van Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De colleges zijn een combinatie van ontspannen en leren en hebben als doel het delen van kennis en inzichten over dit unieke gebied.

Burgemeester als host

Bijzonder zijn de hosts bij elk theatercollege. “Als Nationaal Park werken we nauw samen met gemeenten op de Utrechtse Heuvelrug om natuur, landschap en erfgoed te behouden en te beschermen,” zegt Gijs de Kruif, directeur van het Nationaal Park, “daarom leek het ons een leuk idee om de betrokken burgemeesters te vragen om tijdens de colleges als host op te treden.” De host van deze avond is Rob Metz, burgemeester van Soest.

De experts

Prof. Dr. Ir. Liesje Mommer is hoogleraar Ondergrondse Ecologie aan Wageningen University & Research. Ze doet onderzoek naar de interactie tussen planten en de velerlei organismen die in de bodem leven. Ze zal ook ingaan op de inspiratie die ze uit die ‘verborgen wereld’ haalt op weg naar een natuur-inclusieve samenleving.

Josephine Schuurman is werkzaam op boerderij Eyckenstein in Maartensdijk, waar ze werken aan een voedselsysteem dat in balans is met de natuur. Zo maken ze gebruik van het natuurlijk gedrag van de dieren om de bodem te verbeteren, maken ze levende compost en zetten ze in op zoveel mogelijk diversiteit.

Stel een vraag!

Tijdens het theatercollege is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze kun je ook van tevoren insturen via info@npuh.nl.

 

Koop hier je kaartje