Uitnodiging Bewonersavond ter Horst gemeente Rhenen

Samen aan de slag met een Heuvelrugtuin in de Horst

De gemeente Rhenen doet mee met het project Heuvelrugtuinen. Met dit project kan iedereen een stukje Nationaal Park creëren in de eigen achtertuin. Hiermee creëren we samen meer groen op en rond de Utrechtse Heuvelrug. Een Heuvelrugtuin is 60% groen, er wordt gifvrij getuinierd, het biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Een Heuvelrugtuin is beter bestand tegen de hitte, droogte en wateroverlast. Elke Heuvelrugtuin is dus goed voor de natuur en draagt bij aan voldoende drink- en grondwater.

Meer bloemen en planten voor de bijen en vlinders in onze buurt

Graag zien wij meer kleur in de Horst en gaan we aan de slag met de aanplant van bloemen en planten in de straat. Minder stenen en meer groen is daarbij ook goed om wateroverlast in de toekomst te voorkomen. Daarbij willen we ook graag in de eigen tuin aan de slag en kunnen wij jou daar ook bij helpen. Tijdens de online Bewonersavond op 12 mei van 20:00 tot 21:30 uur, vertellen we meer over het project Heuvelrugtuinen, hoe je aan de slag gaat met jouw Heuvelrugtuin en wat we gaan doen in de buurt. Dus wil je graag meedoen met het vergroenen van de buurt en daarmee bijdragen aan de natuur en een klimaatbestendige leefomgeving? Meld je dan aan voor de bewonersavond!

Aanmelden & vragen

Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Aanmelden kan via www.jouwheuvelrugtuin.nl/bewonersavonden.

Meteen aan de slag?

Op de website www.jouwheuvelrugtuin.nl vind je volop informatie en inspiratie, zoals een praktische checklist en een handige plantenlijst, waarmee je eenvoudig aan de slag kunt in jouw tuin. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, bewonersavonden en cursus.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Brandt De Horst 29, Mieke van der Wolf De Horst 37, Anneke van der Wolf De Horst 39.