Uitnodiging Demonstratie Afkoppelen gemeente De Bilt

‘Op verschillende adressen in gemeente De Bilt’
Zaterdag 27 mei tussen 09:30 tot 12:30u

Wist je dat er ontzettend veel regenwater op je dak valt, wat allemaal in het riool belandt? Hartstikke zonde natuurlijk, want de grond en alle planten kunnen het goed gebruiken. Droge en hete zomers maken het voor planten moeilijk om voldoende water te vinden. Tegelijkertijd zorgen hoosbuien voor overbelasting van het riool. Door je regenpijp af te koppelen benut je al dit water doordat je het zo je tuin in laat stromen. En het afkoppelen van je regenpijp is nog heel simpel ook! Toch blijkt het in de praktijk vaak vragen met zich mee te brengen.

Daarom organiseren we op zaterdag 27 mei een demonstratie over het afkoppelen van een regenpijp. Op verschillende plekken in de gemeente koppelt regenwateradviseur Lanny Olie koppelt live een regenpijp af. Naast de demonstratie vertelt Lanny over de verschillende mogelijkheden waarop je kunt afkoppelen. Je leert hierbij alles over het opvangen van water in jouw tuin. Ook is er voldoende tijd om vragen over de mogelijkheden in jouw tuin te stellen aan Lanny. Zij heeft hierbij maar één doel voor ogen: je wordt enthousiast en gaat er meteen mee aan de slag. Want: regenwater brengt letterlijk leven in de tuin!

Aanmelden
Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Aanmelden kan via dit formulier. En deel deze uitnodiging vooral ook met je buurtbewoners!

Meld je hier aan!