Uitnodiging online bewonersavond Heuvelrugtuinen 13 juni 2024

Praktische tips om regenwater vast te houden in jouw Heuvelrugtuin

Woon je in een gemeente in of rond het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Wil je weten hoe je regenwater kunt vasthouden in jouw tuin? Bijvoorbeeld door een duurzaam, groen dak aan te leggen, als verlengstuk van jouw tuin. Of aan de slag te gaan met een wadi (een lager gelegen stuk tuin waar regenwater zich verzamelt). Meld je dan aan voor de online bewonersavond op donderdag 13 juni, van 19:30 tot 21:00!

Meld je aan

Programma
Tijdens deze online bewonersavond komen twee sprekers aan het woord. Ieke Benschop van de Natuur en Milieufederatie Utrecht vertelt over de mogelijkheden van een duurzaam, groen dak. Ze werkt als projectleider leefomgeving bij de NMU, op het thema ‘duurzame daken’. Deze avond vertelt ze je er alles over. Wat is een duurzaam dak? Welke keuzes zijn er te maken bij het kiezen van een zo’n dak? En hoe kun je dat eventueel samen met je buren doen?

Ervaringsdeskundige Marije Franken gaat in op de voordelen van een wadi en hoe je hem aanlegt. Marije Franken heeft al een Heuvelrugtuin, inclusief wadi. Tijdens deze online bewonersavond vertelt ze hoe ze dit heeft aangepakt en deelt ze tips over hoe jij een wadi in je eigen tuin aanlegt.

Praktische informatie

  • Datum: 13 juni
  • Tijd: 19:30 – 21:00
  • Locatie: online, via Teams
  • Kosten: Gratis
  • Voor: Bewoners op en rondom de Utrechtse Heuvelrug
  • Aanmelden via dit formulier

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martha Harssema (Natuur en Milieufederatie Utrecht) via m.harssema@nmu.nl.

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie.