Uitnodiging: Opening van de IVN Groenhoftuin, met gratis workshop plantcombinaties en activiteiten voor kinderen

Wanneer: Zaterdag 3 juni van 10:00 tot 14:00 uur
Waar: Prins Willem-Alexanderpark 317, 3902 CK  Veenendaal

Na de opening van het nieuwe Groenhofgebouw van IVN-Veenendaal-Rhenen door de burgemeester van Veenendaal in mei 2022 is nu ook, na ruim een jaar hard werken door het Tuinteam, de educatieve tuin klaar om geopend te worden en dat zal gebeuren door de burgemeester van Rhenen! Er is een border met Heuvelrugplanten, een grote vijver en het regenwater wordt via verschillenden regentonnen en -vaten in de tuin gebruikt. Kom je kijken hoe mooi het is geworden?

Programma
10:00 Ontvangst met koffie/thee/limonade
10:30 De burgemeester van Rhenen, J.A. van der Pas, opent de educatieve tuin en de wethouder van Veenendaal, Marco Verloop, huldigt de Heuvelrugvoorbeeldtuin in
11:00 Workshop plantcombinaties (tot 12:30) met parallel daaraan activiteiten voor de kinderen
De hele ochtend door zijn er IVN-ers aanwezig om rondleidingen te geven.

Workshop Wil je in het hele groeiseizoen bloeiende planten in je tuin? Het kan allemaal door van je tuin een Heuvelrugtuin te maken. Samen met hovenier Frederike van der Kooij ga je aan de slag met een beplantingsplan voor jouw Heuvelrugtuin. Waar moet je op letten bij het ontwerp? Waar plaats je welke planten? Na afloop van de workshop ga je naar huis met jouw Heuvelrug-tuinplan. Zo wordt ook jouw Heuvelrugtuin een feit!

Kinderactiviteiten Tegelijkertijd met de workshop zijn er activiteiten voor kinderen, waaronder in ieder geval een grabbelton. Wat er verder te doen zal zijn, blijft nog even een verrassing.

Aanmelden & vragen De workshop en kinderactiviteiten zijn gratis, maar voor ons is het wél handig, als je je vooraf aanmeldt en wacht daar ajb niet te lang mee! Aanmelden kan via dit formulier. Neem voor vragen contact op met Hanneke Baretta-Bekker via groenhoftuin@ivnveenendaal-rhenen.nl