Unieke luisterbeleving in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Neem in de herfstvakantie je koptelefoon mee, trek je wandelschoenen en laat je verrassen, want speciaal voor jou heeft Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een podcast laten maken: De Boscast! In deze 7-delige podcastserie ontdek jij het park en haar bewoners op een nieuwe manier en nemen de dieren van het park jou mee op avontuur. Dus zet 16 oktober alvast in jullie (gezins)agenda. Want dit is een beleving voor iedereen!

Ga mee op avontuur in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Los samen raadsels op, word terug ‘gebeamed’ in de tijd om de oorsprong van de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken en laat je meenemen door verschillende parkbewoners die jou alles vertellen over hun woonplek en leven in het Nationaal Park. Hoe is het gebied geworden wat het vandaag de dag is? Hoe leven de dieren in het bos? Wat hebben zij nodig? En hoe kunnen wij als mens bijdragen aan een langdurig behoud van de prachtige natuur in Nederland?

De fantasierijke Boscast stimuleert kinderen in de basisschoolleeftijd om in de prachtige omgeving van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op avontuur te gaan en te ontdekken welke rol wij als mens kunnen innemen op weg naar een duurzame toekomst. Door de grappige en spannende verhalen van bosmier Bob en zijn vrienden uit het bos, kijkt de luisteraar met een geheel nieuwe blik naar zijn omgeving.

Lancering

Iedereen die de Boscast wil beluisteren, moet nog even geduld hebben. Op 16 oktober – bij de start van de Beleefweek in Nationaal Park – wordt de Boscast gelanceerd. Vanaf dan zijn de afleveringen te horen op Spotify en terug te vinden op www.deboscast.nl. Iedereen kan nu wel alvast de trailer horen.

Beluister de trailer>

Doe mee en win

Omdat het in de herfstvakantie (16 t/m 14 okt) “Beleefweek” is in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, hebben we een extraatje voor alle Boscast luisteraars. In iedere aflevering krijg je een raadsel te horen. Houd dus elke aflevering pen en papier bij de hand en luister de aflevering helemaal uit tot het einde voor het raadsel. Verzamel alle letters en met die letters samen maak je het uiteindelijke woord dat wij zoeken! Stuur jouw oplossing in via www.deboscast.nl en wie weet ben jij wel de winnaar van het grote prijzenpakket!

Gemaakt door

De Boscast is geschreven door Shanna Chatterjee met muziek van Sander de Bie en stemmen van Louis van Beek (Eugene de Uil) , Anneke Beukman (Dahlia en Bosmier Bob), Roben Mitchell (Hertje Hadi), Nicoline Pouwer (mieren, kinderen, publiek, voorbijgangers) en Tess van de Hoef (Veda Vlinder), geproduceerd door Nicoline Pouwer en opgenomen door Sven Lens in Power Sound Studio!

De podcast is tot stand gekomen met hulp van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het K.F. Hein Fond en Stichting Mens en zijn Natuur en in samenwerking met IVN Natuureducatie en Regionaal Bureau Toerisme Heuvelrug & Vallei.

Meer weten?

Kijk op www.deboscast.nl