‘Wat betekent natuur voor jou?’ in theater Figi, Zeist

Op maandag 6 november vindt in theater Figi in Zeist het theatercollege ‘Wat betekent natuur voor jou?’ plaats. Landschapshistoricus Jori Wolf en boswachter Joris Hellevoort bespreken vanuit verschillende perspectieven het groen op de Utrechtse Heuvelrug. Kaarten zijn te koop op de website van theater Figi en kosten 5 euro, inclusief koffie of thee bij ontvangst.  

Het theatercollege is een initiatief van Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de derde in een reeks van vijf. De colleges zijn een combinatie van ontspannen en leren en hebben als doel het delen van kennis en inzichten over dit unieke gebied. 

Burgemeester als host 

Bijzonder zijn de hosts bij elk theatercollege. “Als Nationaal Park werken we nauw samen met gemeenten op de Utrechtse Heuvelrug om natuur, landschap en erfgoed te behouden en te beschermen,” zegt Gijs de Kruif, directeur van het Nationaal Park, “daarom leek het ons een leuk idee om de betrokken burgemeesters te vragen om tijdens de colleges als host op te treden.” De host van deze avond is Koos Janssen, burgemeester van Zeist. 

De experts 

Jori Wolf, landschapshistoricus en senior adviseur Nationale Parken bij Staatsbosbeheer, gaat vanuit landschapsfilosofie in op de relatie mens en natuur. Waar hebben we als mens behoefte aan, hoe is dat door de eeuwen heen veranderd en wat is er nodig om natuur in Nederland robuuster te maken? Waar schuurt het en hoe kunnen we verbroken verbindingen herstellen? 

Joris Hellevoort, boswachter bij Utrechts Landschap en bestuurslid van de Bomenstichting, neemt je mee langs de verhalen en historie van een aantal beroemde bomen. 

Naast landelijke grootheden introduceert hij de lokale boomhelden op en rond de Utrechts Heuvelrug. Met zijn verhalen hoopt Joris het belang van bomen en met name oude bomen beter onder de aandacht te brengen. 

Na het theatercollege signeert Joris zijn boek ‘De wortels van ons land’. 

Stel een vraag! 

Tijdens het theatercollege is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze kun je ook van tevoren insturen via info@npuh.nl 

Koop je tickets hier