Wild in jouw heuvelrugtuin: ontdek welke (zoog)dieren zich in jouw tuin thuis voelen!

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug onderscheidt zich van de meeste andere Nationale Parken in Nederland vanwege de hoeveelheid mensen die er in wonen, werken en leven. Maar wij leven hier niet alleen. We delen de Utrechtse Heuvelrug met vogels, insecten, egels, eekhoorns, vossen en reeën!

Of je nu een grote tuin hebt, of maar een klein voortuintje: steeds meer (zoog)dieren zoeken de bebouwde kom op en maken gebruik van het groen in onze tuinen. Om een nest te bouwen, om lekker uit te rusten of om voedsel te zoeken. Niet alleen heel leuk om naar te kijken, maar ook goed voor de biodiversiteit in je tuin. Als je veel verschillende soorten planten en bloemen in de tuin hebt, trekt dit ook verschillende soorten dieren aan.

(Zoog)dieren in jouw Heuveltuigtuin

Heb jij al een Heuvelrugtuin? Dan wil je misschien wel weten of jouw groene tuin een oase is voor dieren. Meld je daarom aan voor ‘Wild in jouw Heuvelrugtuin’ en ontvang gratis vier weken lang een wildcamera*. Ontdek zo welke dieren zich thuis voelen in jouw Heuvelrugtuin! Je ontvangt na deelname een leuk rapport van de bevindingen in jouw Heuvelrugtuin.

*deze actie loopt van september t/m november, beperkt aantal camera’s per maand beschikbaar.

Nog geen Heuvelrugtuin?

Een Heuvelrugtuin is een stukje Nationaal Park in je eigen tuin! Door jouw tuin te vergroenen met bijvoorbeeld planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park, het plaatsen van een heg waardoor dieren makkelijk van tuin naar tuin kunnen of het maken van een kleine opening in een schutting creëer je niet alleen voor jezelf een fijne leefomgeving maar ook voor dieren.

Wil je meer weten? Meld je dan aan voor Wild in jouw Heuvelrugtuin en ontdek vier weken lang met een wildcamera of er bij jouw in de tuin een egel scharrelt of een eekhoorn klautert in de bomen of een specht een fijne plek vindt. Je ontvangt van ons een leuk rapport met foto’s en slimme tips & tricks om jouw tuin zo in te richten dat niet alleen jij maar ook dieren zich thuis voelen.

Wild in jouw Heuvelrugtuin is een samenwerking tussen Heuvelrugtuinen en Wild in je Achtertuin. Het project Wild in je Achtertuin heeft dit jaar een bijdrage van het Nationaal Park Fonds Utrechtse Heuvelrug ontvangen om het project uit te rollen op de Utrechtse Heuvelrug.