Zes klassen bezoeken HeuvelrugWijs in eerste helft 2023

De afgelopen weken sloten zes klassen hun schooljaar af met een bezoek aan HeuvelrugWijs. Dit educatieve programma dat zich afspeelt in het Nationaal Park is vorig jaar opgezet en richt zich op basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6. De leerlingen gaan het gebied in en ontdekken wat de Utrechtse Heuvelrug zo bijzonder maakt aan de hand van leerzame verhalen, spellen en leuke doe-opdrachten. Alle typische kenmerken komen aan bod: het ontstaan van de stuwwal, het watersysteem en de landgoederen en bossen van vandaag de dag. Onze enthousiaste vrijwilligers, de HeuvelrugWijzers, begeleiden de klas tijdens het bezoek.

In 2022 gingen de eerste 5 klassen op pad vanuit Bezoekerscentrum De Boswerf in Zeist en sinds dit jaar kan elke school in en rond het Nationaal Park een groep 5 of 6 aanmelden voor een bezoek. Dit blijkt niet alleen interessant te zijn voor scholen uit de directe omgeving, want onlangs ontvingen we ook schoolklassen uit Veenendaal, Wijk bij Duurstede en zelfs uit Barneveld. De leerlingen hebben eerst op school een voorbereidende les gehad en kwamen daarna naar het Zeisterbos om de geheimen van de Utrechtse Heuvelrug te leren kennen. Zo vlak voor de zomervakantie betekende dat steeds prachtig weer en genieten van een leerzame ochtend buiten in het bos.

Bezoekerscentrum De Boswerf in Zeist is de eerste locatie waar  HeuvelrugWijs bezoeken starten. Onze wens is om dit in 2023 uit te breiden met nog twee startlocaties. De eerste pilot met twee klassen vanuit een nieuwe startlocatie is al gestart, maar daarover later meer!

Staat jouw school in de buurt van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en komen jullie graag een keer op bezoek? Ga in het nieuwe schooljaar dan ook mee op reis met HeuvelrugWijs! Kijk voor meer informatie op heuvelrugwijs.nl.

Schuilt er misschien in jou een geboren HeuvelrugWijzers? Aankomend najaar trainen we weer nieuwe vrijwilligers. Bekijk hier de vrijwilligersvacature.

HeuvelrugWijs is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting NatuurWijs, Bezoekerscentrum De Boswerf en IVN Natuureducatie.