Tover jouw tuin om tot een Heuvelrugtuin aan de hand van 5 online modules

Wil je graag leren wat natuurlijk en gebiedseigen tuinieren inhoudt en hoe ook jij daar mee kunt beginnen in eigen tuin? Volg dan lekker vanuit huis en geheel op eigen tempo de gratis online cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’.

Over de cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’

De cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ is ontwikkeld voor de beginnende natuurlijke tuinier op de Utrechtse Heuvelrug. Je krijgt een overzicht van en inzicht in de belangrijkste principes van natuurlijk en gebiedseigen tuinieren. Verder krijg je uiteraard allerlei handige tips om zelf mee aan de slag te gaan. Want zelf ervaren is toch echt de beste én leukste manier om tuinieren in de (steeds groenere) vingers te krijgen. Zo leer je bijvoorbeeld die planten uitzoeken die het in jouw tuin extra goed zullen doen en weet je straks hoe je het nuttige insecten naar hun zin maakt. Aan het eind van de cursus staat niets jou meer in de weg om van jouw tuin een heerlijke Heuvelrugtuin te maken!

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor inwoners van gemeenten die onderdeel uitmaken van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug; Baarn, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist. Uiteraard zijn mensen woonachtig in andere delen van Nederland ook welkom om de cursus te volgen. De gebiedspecifieke informatie kan voor jou dan net iets anders zijn, maar op hoofdlijnen kan de cursus ook jou helpen een groene, gezonde en prettige tuin te creëren. Zo zorgen we samen voor een betere leefomgeving voor nu en later. Tegelijkertijd beschermen en versterken we de prachtige natuur die Nederland rijk is.

Wat mag je van de cursus verwachten?

  • 5 gratis online e-learning modules die je zelfstandig, op eigen tempo en heerlijk vanuit huis kunt doorlopen;
  • Je doet basale kennis op van de belangrijkste principes achter natuurlijk en gebiedseigen tuinieren. De cursusinhoud is op beginnersniveau en dus is er geen voorkennis vereist;
  • Je sluit de cursus af met een (digitale) map vol inzichten over je eigen tuin, een berg tips en handigheden en natuurlijk je persoonlijke goede voornemens voor in jouw Heuvelrugtuin.

Iets voor jou? Schrijf je in en start direct!

Zie je de cursus ‘Jouw Heuvelrugtuin’ helemaal zitten? Meld je dan aan via dit formulier. Je ontvangt dan de link naar de modules en kunt direct aan de slag. Veel leerplezier.

Meld je nu aan voor de cursus!

Er worden gedurende het jaar ook in een aantal gemeenten fysieke Heuvelrugtuincursussen aangeboden. Ga hiervoor naar de agenda op onze website.

 

Lees meer over project Heuvelrugtuinen!

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van verschillende Heuvelruggemeenten, Waterschap Vallei en Veluwe en diverse trouwe sponsoren. Dankzij hen kan deze cursus gratis aangeboden worden.