Terug naar de UITAgenda

Familiespeurtocht ‘Werken voor de hoge heer’

20 oktober 2021 Doorn

Hoe was het om 100 jaar geleden voor een ex-keizer te werken? Ontdek het tijdens de gratis familiespeurtocht, die in het kader van de Maand van de Geschiedenis door het park van Museum Huis Doorn georganiseerd wordt. Zo'n 100 jaar geleden woonde in Huis Doorn de Duitse ex-keizer Wilhelm II. De ex-keizer had heel veel personeel in dienst: koks, dienstmeisjes, huisknechten, tuinmannen, chauffeurs en nog veel meer! Hoe was het om voor Wilhelm te werken? Welk werk deed het personeel? Hoe zag hun werkdag eruit? Ontdek het tijdens de familiespeurtocht.

Informatie & aanmelden
Museum Huis Doorn ligt op een prachtig landgoed. De speurtocht leidt over dit landgoed en langs het nu leegstaande Dienstengebouw, waar het personeel vroeger werkte. De speurtocht is geschikt voor gezinnen met kinderen in de basisschool-leeftijd. 

Aanmelden is niet verplicht. Maar als je je aanmeldt via info@huisdoorn.nl ontvang je een e-mail met daarin een link naar een aantal leuke filmpjes over het personeel en de personeelsvertrekken in Huis Doorn.

Maand van de Geschiedenis
De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties brengt het geschiedenis voor het voetlicht door uiteenlopende activiteiten, op locatie en online. Dit jaar met het thema ‘Aan het werk’.