Terug naar de UITAgenda

Kabouterpad Leersumse Veld

07 oktober 2017 - 13 juni 2038 Leersum

Wist je dat er in het Leersumse Veld kabouters wonen? Tenminste, dat denkt de boswachter van Staatsbosbeheer, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Ze zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Bij het startpunt De Veldschuur ligt een knapzak met lekkers klaar. Met een puntmuts op en de knapzak over je schouder loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. De houten kabouters wijzen je de weg en na afloop ligt er een heus kabouterdiploma voor je klaar. Reserveren is niet nodig. 

Praktisch

Kind t/m 12 jaar: € 6.50 incl. puntmuts, knapzak met eten en drinken, per groep een boekje en een kleinigheidje na afloop. Let op: alleen pinbetaling mogelijk.
Leeftijd: vanaf 3 jaar

Meer informatie via Staatsbosbeheer