Terug naar de UITAgenda

Kasteellezing #4 Marjan Slob – Door de bomen het huis – Landgoed Zonheuvel

26 oktober 2023 Doorn

In een serie interactieve kasteellezingen worden er relevante maatschappelijke thema’s besproken aan de hand van recent gepubliceerde boeken. In het voormalige woonhuis van schrijver/dichter Maarten Maartens zijn verschillende schrijvers te gast en word je tijdens een driegangendiner aan het denken gezet over maatschappelijke vraagstukken. De avonden worden omlijst door live muziek, een prachtige locatie en goed gezelschap. Met deze keer de beurt aan Marjan Slob.

Marjan Slob

Houtbouw is een idee waar Marjan heel vrolijk van wordt, omdat het een serieus goed groen plan is. Wat haar betreft gaan we grootschalig aan houtskeletbouw doen! Maar voor hout is het kappen van bomen nodig, en zo’n functionele kijk op majestueuze levende wezens vindt zij – net als veel andere mensen – ook ongemakkelijk. Het is belangrijk om dat ongemak te erkennen, vindt Marjan.

Voor haar boekje Door de bomen het huis heeft Marjan verschillende belevingswerelden rond bomen, bos, landschap en houtbouw onderzocht. Die belevingswerelden zal ze deze avond presenteren, met als doel om verschillende waarden rond bomen in gesprek te brengen. En samen te bedenken hoe een duurzame droom democratisch gestalte kan krijgen. Door de bomen het huis is uitgegeven door Pluim in samenwerking met De Groene Amsterdammer.

Over Marjan Slob
Marjan Slob is benoemd tot de nieuwe Denker des Vaderlands. Zij voert die titel van april 2023 tot april 2025. Haar taak zal zij invullen onder het motto: ‘ruimdenken’. De eretitel Denker des Vaderlands is een initiatief van Stichting Maand van de Filosofie en wordt sinds 2011 elke twee jaar verleend aan een gerenommeerd denker. De Denker bezit de kwaliteit om vanuit een weldoordachte positie de actualiteit te verdiepen en het nieuws in een groter verband te plaatsen. De Denker maakt de filosofie ook aantrekkelijk voor een breed publiek.

Programma en tijden:
Vanaf 17.30 uur ontvangen wij je graag op Landgoed Zonheuvel voor een driegangenmenu en lezing door Marjan Slob.

17.30 uur ontvangst met drankje en live muziek
18.00 uur korte kennismaking met andere gasten
18.15 uur aan tafel
20.45 uur afronding en natafelen voor wie wil met live muziek

Kosten voor deze avond inclusief diner: €100,-