Terug naar de UITAgenda

Ontdekkingstocht Amerongse en Zuilensteinse Bos

25 september 2021 - 11 december 2021 Amerongen

Iedereen kent de Utrechtse Heuvelrug als een uitgestrekt bosgebied waar je plezierig kunt wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden maar dat er in de bossen ook veel archeologische- en cultuurhistorische overblijfselen te zien zijn, is veel minder bekend. Met name het Amerongse Bos is bijzonder rijk aan archeologie en cultuurhistorie. Hier vond in de 18e eeuw de eerste bosaanleg van de heuvelrug plaats door bewoners van kasteel Amerongen en hier is ook het hoogst gelegen punt van de Utrechtse Heuvelrug, de Amerongse Berg.

Dit najaar plannen we vanaf augustus iedere maand op een zaterdag een interessante excursie binnen dit thema in het Amerongse - en Zuilensteinse Bos. Twee gespecialiseerde gidsen van Team Amerongse Bos, onderdeel van het Utrechts Landschap, voeren u in een nieuw ontwikkelde excursie langs tal van archeologische - en cultuurhistorische bezienswaardigheden en geven bij alles een toelichting.

Meer info en aanmelden activiteit
Aanmelden is verplicht en gaat via de website van het Utrechts Landschap. Het vertrekpunt van de ontdekkingstocht bevindt zich bij Infocentrum Utrechts Landschap, Veenseweg 8 in Amerongen.