Terug naar de UITAgenda

Publiekswandeling Amerongse Bos IVN

28 oktober 2022 Amerongen

Ga mee op deze leerzame wandeling door het Amerongse bos. Gids Pieter van IVN kan je alles vertellen over het bos en haar historie! De wandeling door het Amerongse bos is zeer afwisselend. Je bent ongeveer twee uur onderweg en wandelt vier km (inclusief een kleine klim). 

Over het Amerongse Bos
Sommige stukken bos zijn voor Nederlandse begrippen erg oud (eind 18e eeuw) en karakteristiek zijn de (dubbele) rijen beuken die de paden markeren. Het bos wordt merendeels gevormd door loofbomen en veel minder door naaldbomen. Al met al is het een afwisselend bosgebied en het is vermoedelijk het oudste bos van de Utrechtse Heuvelrug.

De ondergrond, de Utrechtse Heuvelrug, is in de ijstijd gevormd en dat is goed zichtbaar in dit gebied: onze wandeling gaat soms stevig tegen een helling op. We bereiken het hoogste punt in het gebied: de Amerongse Berg is 69,2 meter hoog. De Eenzame Eik, eveneens op een hoog punt gelegen, zullen we ook bezoeken met het daarbij horende Sterrenbos. Aan de tabaksteelt die in deze omgeving plaats vond, zal ook aandacht besteed worden. En tot slot werpen we nog een blik in een prehistorische grafheuvel. Zoals gezegd is dit een zeer afwisselende wandeling. Deze wandeling is voor kinderen ook geschikt.

Aanmelden
Aanmelden kan t/m woensdag 26 oktober via pietermeijer@planet.nl. Voor meer vragen neem je contact op met met Pieter via 06 100 79477. De wandeling start om 14:00 uur!