Terug naar de UITAgenda

Rondleiding historische Moestuin

26 oktober 2022 Doorn

Heb jij vragen over moestuintuinieren of wil je graag een kijkje nemen in een historische moestuin waar volgens eeuwenoude kennis en op een biologische manier groenten en fruit worden geteeld? Kom dan op 26 oktober tussen 10.00 uur en 16.00 uur langs in de historische moestuin van Campus Landgoed Zonheuvel! Groen erfgoedadviseur Thea Dengerink leidt je graag rond en beantwoordt al je vragen. 

Rijke oogst Iedere woensdag werkt Dengerink in de kwekerij om medewerkers, vrijwilligers en studenten op te leiden hoe te werken in de historische moestuin. De oogst uit de moestuin wordt gebruikt in de gerechten van het restaurant dat gevestigd is op Landgoed Zonheuvel.

Vergeten groenten De historische moestuin is biologisch en circulair opgezet en heeft als functie om kennis over vergeten groenten te delen en bij te dragen aan innovatie, bijvoorbeeld door schaduwgroenten te telen en aan strokenteelt te doen.

Vrijwilligerswerk De historische moestuin heeft ook een sociale functie. Mensen die groenervaring willen opdoen zijn van harte welkom om vrijwilligerswerk te komen doen.

De historische moestuin zie je na een paar meter aan de rechterkant liggen als je het landgoed op gereden komt.