Terug naar de UITAgenda

Schapen voeren bij Schaapskooi Heidestein

09 juli 2023 - 12 juli 2037 Zeist

De oude potstal uit 1884 is ingericht als informatiecentrum van Utrechts Landschap. Diverse folders zijn er verkrijgbaar. Voor kleine kinderen is er het Beestenbos waar de kinderen kennis kunnen maken met de verschillende dieren die in onze bossen leven. Voor oudere kinderen is er de Schapenroute (1,2 km) met vragen over alles wat groeit en leeft op Heidestein. De vragen wisselen per kwartaal en op het laatste bord van de route (nr 12) staan aan de achterkant de antwoorden. Beide kinderactiviteiten kunnen ook worden bezocht als het infomatiecentrum gesloten is.

Een kudde Drentse heideschapen begraast de heide. Tijdens openingstijden zijn de schapen bij de schaapskooi en kunnen kinderen helpen met het voeren van de schapen om half vier.

Gedurende het hele jaar zijn er activiteiten zoals een Vossenjacht op eerste Paasdag, het Schapenscheerfeest op de 2e zaterdag in juni en het Kerstfeest in december. En in het voorjaar is het lammetjestijd.

Meer info en aanmelden activiteit
De schaapskooi is bereikbaar via de parkeerplaats van Utrechts Landschap aan het einde van de Prinses Margrietlaan te Zeist. Volg vanaf de parkeerplaats de borden met 'Schaapskooi'. Vanaf de parkeerplaats is het 10 minuten lopen. Bekijk de website van Utrechts Landschap.