Terug naar de UITAgenda

Wildpluk workshop Dag van het Nationaal Park

22 mei 2022 Zeist

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug viert de jaarlijkse ‘Dag van het Nationaal Park’ en daarom trakteren we op een mooie excursie. Wandel, luister en proef zondag 22 mee! Mirjam van der Laan van Natuurbeleving de Boomklever is jullie gids. We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij het Laantje zonder eind in Zeist.

Workshop eetbare planten
Tijdens de excursie maken we een mooie wandeling op zoek naar eetbare planten, struiken, bloemen en bomen. We gaan veel kijken, voelen en proeven. We ontdekken dat het meeste "onkruid" eetbaar is en maken er op het einde iets lekkers van zoals een pesto of kruidenboter. Ook maken we onze eigen gemaakte bos-thee.
In deze workshop leer je de basis van wildplukken, leer je anders naar de natuur in het Nationaal Park kijken en gaan we met elkaar het bos ontdekken. Een actieve workshop waarbij je ook veel zelf aan de slag gaat!
Ter viering van de Dag van het Nationaal Park is deelname aan deze excursie gratis.

Let op: Vol = vol, dus wacht na je inschrijving af of je deelname bevestigd kan worden.

Inschrijven is verplicht en kan via: mirjam@natuurbelevingdeboomklever.nl 
Graag vermelden:
- Tijdstip workshop: zondag 22 mei 10:00 – 11:30 uur of zondag 22 mei 12:00 tot 13:30 uur
- Aantal volwassenen en kinderen
- Naam + telefoonnummer

Tot in het bos!

Beleef de Dag van het Nationaal Park
Naast de excursies kun je de Dag van het Nationaal Park natuurlijk ook zelf gaan beleven met een mooie wandeling. Ga met de ‘Op de paden’ Bingokaart op zoek naar insecten, bloeiende bloemen en water. Misschien spot je zelfs een klein of groot zoogdier? Of zie je overduidelijk sporen van de mens? Op de bingokaart komen verschillende thema’s terug, zoals biodiversiteit, aandacht voor het landschap en natuurlijk de mens. Fijne Dag van het Nationaal Park!