Gerda Schregardus is bestuurslid van Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) en enthousiaste ambassadeur van Heuvelrugtuinen. Op 8 oktober heeft ze een praktijkdag afkoppelen georganiseerd in Maarn.

De reden dat Gerda ambassadeur is geworden van Heuvelrugtuinen is dat ze het leuk vind om mensen te betrekken bij de natuur. Daarnaast is ze vanwege de interesse voor het klimaat (met name groen en afkoppelen) klimaatambassadeur geworden. Heuvelrugtuinen sluit hier goed bij aan. Het afkoppelen heeft Gerda al van jongs af aan meegekregen. Haar ouders waren hier al mee bezig.

Maarn is een plaats waar afkoppelen relatief makkelijk kan worden gedaan. Dit heeft te maken met de bodem die over het algemeen goed geschikt is voor het opnemen van water. Daarnaast hebben de meeste woningen in Maarn een (grote) tuin, waardoor ze goed geschikt voor het afkoppelen van de hemelwaterafvoeren.

De belangrijkste tip die Gerda andere ambassadeurs, die een praktijkdag afkoppelen willen organiseren, kan meegeven is: ga eerst zelf naar een praktijkdag. Hierdoor zie je hoe eenvoudig het is om een praktijkdag te organiseren en welke enthousiaste reacties je krijgt. Ga het vervolgens zelf organiseren, gewoon doen!
Een andere tip is: laat je niet door het geld weerhouden, kijk bij de gemeente of er financieringsmogelijkheden zijn. Kijk of je mensen kent die handig zijn in het organiseren van een praktijkdag en hierbij kunnen helpen.