Terug naar de kaart

Museum Soest

Soest

Museum Soest: waar verleden, heden en toekomst spreken

Een van de plekken die de tourist in Soest niet mag missen is Museum Soest. Het museum Soest is gevestigd in een voormalig klooster “Huize St Jozef”. De inwijding van “Huize St Jozef” vond plaats op 15 september 1868. In dit klooster werd door de zusters onderwijs gegeven en werden bejaarden en armen opgevangen. In 1965 kwam het gebouw leeg te staan en de kloosterzusters verhuisden naar Amersfoort. Nu, zoveel jaar later, huisvest het pand onder andere Museum Soest.

Op de begane grond en op de 1e en 2e verdieping van het museum geniet u van verleden, heden en toekomst. Ook heel herkenbaar voor bezoekers van buiten Soest. Het museum heeft de laatste jaren een opmerkelijke groei en ontwikkeling doorgemaakt. Er valt voor jong en oud veel te ontdekken en te beleven. Een veelvoud aan thema’s is te bezichtigen zoals de Isingskamer (grote verzameling van wandschoolplaten, schilderijen  en boeken), schoolklasje, wagenmakerij, raadszaal, zolder vol oude ambachten, religie een brandweerafdeling en een prachtige afdeling die de natuur van Soest laat zien. De exposities worden ondersteund door beeldschermen met informatie en luistertelefoons.  Om de drie maanden zijn er wisselexposities te zien van Soester kunstenaars. Voor wat betreft de wisselexposities wordt er ook wel eens een uitstapje gemaakt naar kunstenaars van buiten Soest.

Ontdek het museum en drink gezellig een kopje koffie of thee in ‘De Goudenploeg’ (nagebootst historisch café van Soest).

VVV informatiepunt
Museum Soest is ook een VVV informatiepunt. Je kunt hier terecht voor actueel foldermateriaal van de regio en voor fiets- en wandelroutes. Informeer bij Museum Soest of de lokale VVV voor de beschikbaarheid van VVV cadeaukaarten.