Terug naar de kaart

Nationaal Militair Museum

Soest

Winnaar van het Leukste Uitje Nederland 2022 provincie Utrecht

Al bij de aanblik van het imposante gebouw slaan bezoekers van het Nationaal Militair Museum steil achterover. En dan ben je nog niet eens binnen! In de grote zaal met dertien meter hoge, glazen muren poseren tanks, vliegtuigen en bijvoorbeeld een raketwerper. Bewonder deze stoere tools van de Nederlandse landmacht en luchtmacht en dwaal zo door het complete Arsenaal. Leuk voor de kinderen is de Xplore, een interactieve zone waar ze zelf buskruit maken en vliegen in een F16-simulator. Spannend!

Langs vliegtuigen en tanks
Alsof ze nog steeds in een snelle vlucht door de wolken scheren. Zo hangen de vliegtuigen van de Nederlandse Luchtmacht te pronken in het Nationaal Militair Museum. Op de grond staan hun broeders, de tanks en andere voertuigen, van de Landmacht. De complete Nederlandse krijgsmacht en de geschiedenis daarvan is hier te bewonderen. Bekijk bijvoorbeeld de Leopard 2A6, een gevechtstank die jarenlang het paradepaardje van Defensie was. Elk stuk in het museum heeft een verhaal. Zoals het rubberbootje waarmee Duitse soldaten in mei 1940 naar Rotterdam peddelen om de strijd aan te gaan.

Voor kinderen: een interactieve zone
Kinderen kijken vol ontzag om zich in het spectaculaire museum. Maar het wordt nog spannender! In de Xplore zijn zij aan de beurt. Hier mogen ze zelf een tank besturen of in een F16-simulator zitten. Een hele belevenis.
Nationaal Militair Museum in Soest leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 7,00 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

VVV informatiepunt

Nationaal Militair Museum is ook een VVV informatiepunt. Je kunt hier terecht voor actueel foldermateriaal van de regio en voor fiets- en wandelroutes. Informeer bij Nationaal Militair Museum of de lokale VVV voor de beschikbaarheid van VVV cadeaukaarten.