Terug naar de kaart

Slot Zeist

Zeist

Op de Utrechtse Heuvelrug, aan het einde van een statige oprijlaan, staat Slot Zeist. De geschiedenis van Slot Zeist voert terug tot 1677. Kristallen kroonluchters, barokke beeldhouwwerken, prachtige plafondschilderingen. Op Slot Zeist gaan historische elementen en hedendaagse technische eisen hand in hand. Het is het ideale decor voor stijlvolle diners, vergaderingen, feesten en andere zakelijke en particuliere bijeenkomsten.

De elegante stijlkamers en de grandeur van het Slot vormen een sprookjesachtig decor voor al jouw venementen. Bovendien ligt Slot Zeist in een prachtige, bosrijke omgeving. Een mooie plek om met uw gasten een wandeling of een fietstocht op Utrechtse Heuvelrug te maken.

De Orangerie
De Orangerie van Slot Zeist is de ideale plek om na een wandeling of fietstocht door de Utrechtse Heuvelrug te pauzeren. Je kan genieten van een lekker kopje koffie met huisgemaakt gebak, een uitgebreide lunch met een kopje soep en broodje, salade of de middag afsluiten met een borrel en hapjes. Buiten de reguliere openingstijden is het ook mogelijk om te borrelen, dineren of feesten in de Orangerie.

High Tea
Ook kan je vanaf 15.00 bij de Orangerie stijlvol genieten van een echte Engelse High Tea.

Bolderkar picknick
Of waan je je eventjes lid van de adellijke familie Van Nassau wanneer je het picknickkleed uitspreidt in de prachtige Engelse tuin van het Slot. Reserveer een picknick bij de Orangerie. Je krijgt dan een bolderkar, gevuld met heerlijke gerechten die met veel liefde en aandacht voor je zijn bereid.

Zakelijk
De Zeister bossen en het historische Slot vormen de ideale combinatie voor een bijeenkomst of vergadering met een bijzonder tintje. Exclusieve recepties, conferenties en feestelijke evenementen van allure vinden in Slot Zeist een goed onderkomen. De zalen en ruimtes hebben ieder een unieke ambiance, van historisch tot modern. Het team van gespecialiseerde mensen maakt uw bijeenkomst tot een uniek evenement.

Culturele Activiteiten
Slot Zeist staat bol van kunst en cultuur. Laat je in het Slot rondleiden door deskundige gidsen of breng een bezoek aan een van de wisselende exposities. Het gehele jaar door kan je in de Karperzaal de geschiedenis van Slot Zeist opsnuiven.

Beeldenroute
Sinds 2015 is er een verrassende beeldenroute die het Slot met het centrum van Zeist verbindt. Moderne en hedendaagse kunstwerken van internationale allure sieren de Slottuin, de oprijlaan van het Slot, het Broeder- en Zusterplein, de publiekshal van het gemeentehuis en het Walkartpark.

Agenda
Slot Zeist bruist! Het gehele jaar door worden er diverse activiteiten en evenementen georganiseerd op Slot Zeist. Van exposities tot festivals, van rondleidingen tot concerten. Klik hier voor de culturele agenda, voor meer informatie, tijden en reserveren.

Trouwen op een sprookjesachtige locatie
Een droom die uitkomt: trouwen op Slot Zeist. Het 17e-eeuwse Slot heeft alle ingrediënten in huis voor een onvergetelijke huwelijksdag. Het team van Slot Zeist staat klaar om samen met jullie de mooiste dag van jullie leven te organiseren. Jullie hele dag op één locatie, van de ceremonie tot het aansnijden van de bruidstaart, van het diner tot een spetterend feest!

Kom meer te weten over Slot Zeist
In 1685 is Slot Zeist gebouwd, oorspronkelijk als zomerverblijf, want al jaren lang wordt de Heuvelrug gebruikt om vakantie te vieren. Al snel daarna kreeg het slot een bijnaam namelijk: Slot Zeist, Versailles in Utrecht. In Slot Zeist zijn mooie dingen te bewonderen zoals een Réaumur en de verdwenen plafondschildering. Ontdek op UtrechtAltijd wat er vroeger nog meer te vinden was op de gronden van Slot Zeist.

VVV informatiepunt
Slot Zeist is ook een VVV informatiepunt. Je kunt hier terecht voor actueel foldermateriaal van de regio en voor fiets- en wandelroutes. Informeer bij Slot Zeist of de lokale VVV voor de beschikbaarheid van VVV cadeaukaarten.

Voor meer informatie 
Over Slot Zeist kan je contact opnemen via 030-7210600 en per mail (info@slotzeist.nl)

Wil je meer kastelen en buitenplaatsen ontdekken?
Kijk dan op kastelen.opdeheuvelrug.nl