Doe mee! Maak van jouw tuin een stukje Nationaal Park


Jij kunt onderdeel worden van het Nationaal Park. Door het aanleggen van een Heuvelrugtuin. Een Heuvelrugtuin is groen. Minstens 60% groen. Er wordt gifvrij getuinierd, biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Is jouw groene hart inmiddels sneller gaan kloppen en wil jij ook aan de slag met jouw Heuvelrugtuin? Mooi! We hebben namelijk heel veel leuke tips voor je.

 

Waarom een Heuvelrugtuin?

Groen is goed voor je gezondheid en geeft plezier en ontspanning. Daarom willen we minder tegels en meer planten en bomen die thuishoren op de Heuvelrug. Zo simpel is het. We maken daarmee het Nationaal Park nog een stukje groter en groener.

 

 

Checklist
Checklist
Bekijk ChecklistHeb jij nog geen idee waar je moet beginnen bij het aanleggen van jouw Heuvelrugtuin? Met deze checklist helpen wij je op weg!
Plantenlijst
Plantenlijst
Bekijk plantenlijstWist jij dat in een Heuvelrugtuin minimaal 5 planten of bomen staan die afkomstig zijn van de Heuvelrug-plantenlijst? Ontdek het hier!
Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Bekijk de vragenHeb je een vraag over het aanleggen, onderhouden of controleren van jouw Heuvelrugtuin. Geen probleem! Hier vind je een lijst met veelgestelde vragen.
Lancering Heuvelrugtuinen
Lancering Heuvelrugtuinen
Lees verderOp donderdag 23 april is het officiŽle startsein gegeven voor het project Heuvelrugtuinen. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Heb jij al een Heuvelrugtuin?

Geweldig! Meld jouw Heuvelrugtuin aan, ontvang een leuke tuinattentie en misschien krijgt jouw Heuvelrugtuin wel een plekje op de kaart. We hopen namelijk met de vele voorbeeldtuinen ook anderen te inspireren om ook met een Heuvelrugtuin aan de slag te gaan. Delen via social media kan ook. Gebruik dan #mijnheuvelrugtuin. We hopen snel van je te horen!

 

Blijf op de hoogte via social media en de nieuwsbrief

Wil je niets missen over het project Heuvelrugtuinen? En op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg ons dan op Social Media. We zijn te vinden op Facebook, Instagram en Twitter. Er komen leuke (online) workshops, bewonersavonden en open tuindagen aan.

 

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie en wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van vijf Heuvelruggemeenten, Waterschap Vallei en Veluwe en diverse trouwe sponsoren.