Aan de slag met jouw Heuvelrugtuin

Je woont in gemeente Baarn? En je bent benieuwd hoe je van jouw tuin een Heuvelrugtuin kunt maken? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een plan voor jouw tuin. Zo leer je welke planten je in de tuin moet zetten om de dieren en insecten van het park een thuis geven. Plant- en bodemadviseur Job Claushuis en hovenier Ludwin Halewijn zijn echte experts op dit gebied en vertellen je er alles over tijdens de bijeenkomst op 22 juni van 15:30 tot 17:00 uur bij het Natuur en Milieucentrum de Groene Inval.

Meer dieren en insecten, en het hele jaar bloeiende planten in je tuin, dat willen de meeste mensen wel. Ze zijn kleurrijk en je wordt er vrolijk van. Plant- en bodemadviseur Job Claushuis vertelt welke plantsoorten, die van oudsher thuishoren op de Utrechtse Heuvelrug, je in jouw tuin moet zetten om dit voor elkaar te krijgen. Welke planten doen het goed op welke grond en zijn geschikt voor jouw tuin? En wat zijn de voordelen voor onze tuinen en voor ons? De juiste planten zullen zorgen voor een rijk bloeiende tuin, een aantrekkelijke plek voor insecten en andere dieren en minder onderhoud.

 

Samen met hovenier Ludwin Halewijn ga je aan de slag met het ontwerp van jouw Heuvelrugtuin. Waar moet je op letten bij het ontwerp?

Waar plaats je welke planten? Hoe vang je water op? En hoe creëer je plekjes voor de beestjes in jouw tuin? Na afloop van de workshop ga je naar huis met jouw Heuvelrugtuinenplan. Zo wordt ook jouw Heuvelrugtuin een feit!

Aanmelden & vragen

De bijeenkomst vindt plaats bij De Groene Inval, De Geerenweg 8, 3741 RS Baarn. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang! Aanmelden kan via info@degroeneinval.nl.

Gratis kinderactiviteit

Tijdens de bijeenkomst is er voor kinderen een leuke bushcraft en natuuractiviteit van Fikkie Bushcraft, zodat de ouders ongestoord mee kunnen doen met de workshop!

Meer info via info@degroeneinval.nl | 035 541 6013.

 

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door zes Heuvelruggemeenten, Waterschap Vallei en Veluwe, en diverse sponsoren.