Zusterpark Voordorp

Voordorp ligt aan de noordoostrand van de stad Utrecht en grenst aan de volkstuinparken Ons Buiten, De Pioniers en De Driehoek. Zelf heeft Voordorp een klein groen hart met een parkje en buurtmoestuin De Voortuin. De openbare ruimte biedt veel kansen om te vergroenen en om de biodiversiteit te vergroten. Hier hebben deze bewoners dan ook goed gebruik van gemaakt. Ze hebben enkele brede stoepen vergroend en een slootberm ingeplant met struiken en planten. Hierdoor zijn er mooie groene zones ontstaan die bijdragen aan de biodiversiteit waar vogels, bijen en vlinders, en mensen, heel blij van worden.

Samen willen de bewoners groene initiatieven versterken en van Voordorp één groot park maken. Voor hunzelf en de natuur.Ze willen werken aan groene verbindingen waarvan ze zelf kunnen genieten en die tegelijk als ecologische verbindingen werken voor dieren. Van wijk naar wijk en van Voordorp naar buiten de stad. Daarom sluiten ze zich graag aan als Zusterpark bij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Wie mee wil doen, kan meer informatie krijgen via Frans van den Berg: kijkeven@tiscali.nl.

 

Opening Zusterpark Voordorp

Op 21 juni hebben Gijs de Kruif, directeur van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, en wijkbewoner Frans van den Berg het nieuwe Zusterpark Voordorp geopend.

Lees het nieuwsbericht

Opening Zusterpark Voordorp

Filmpje over de opening van Zusterpark Voordorp, gemaakt door Voordorper Frank Smits.

Update mei 2024

Sinds de start op 21 juni 2021 is Zusterpark Voordorp flink gegroeid. Een aantal nieuwe bevlogen bewoners sloten zich aan bij de groengroep. En met bewoners van Voordorp en Veemarkt en gemeente hebben ze samen de wijk zichtbaar groener kunnen maken. In maart werd weer een deel van de Aartsbisschop Romerostraat (tussen Sartreweg en Augusto Sandinostraat) minder stenig en samen met bewoners en gemeente ingeplant met vaste planten en struiken. Klik hier voor een uitgebreid overzicht van alle groene acties van Voordorp.

Voordorp in actie