Zusterpark #2: Hof van Cartesius

Het Hof van Cartesius is een groene werkplek voor creatieve makers in het Utrechtse Werkspoorkwartier. Het is een proeftuin voor circulair bouwen en trekt daarmee veel bezoekers naar zich toe. Naast circulariteit is klimaatadaptieve gebiedsontwikkeling en het vergroten van biodiversiteit in de stad een belangrijke waarde voor de ondernemerscoöperatie die het gebied ontwikkelt.

Het Hof van Cartesius is begin 2018 officieel geopend en werkt momenteel aan een uitbreiding. Als de bouw daarvan klaar is zijn er nieuwe (dak)tuinen, een mini-voedselbos en een kweekvijver gerealiseerd. Voor dit groenplan won Het Hof van Cartesius in 2019 de Groene Kroon, een prijs van de provincie Utrecht voor initiatieven die biodiversiteit in de bebouwde omgeving stimuleren.

Het Hof van Cartesius kent openbare tuinmiddagen waar samen met buurtbewoners aan het groen gewerkt wordt. Ook is het Hof dit voorjaar weer Voedselbank voor de Bijen.

Zusterpark: Hof van Cartesius

Het Hof van Cartesius is begin 2018 officieel geopend en werkt momenteel aan een uitbreiding. Als de bouw daarvan klaar is zijn er nieuwe (dak)tuinen, een mini-voedselbos en een kweekvijver gerealiseerd. Het Hof van Cartesius is toe aan een nieuwe stap en wil verder vergroenen. Wil jij meedenken?