Zusterpark #1: Rotsoord

De community van (buurt)bewoners en ondernemers op Rotsoord maakt zich hard voor vergroening van dit geliefde stukje Utrecht-Zuid en voor meer zeggenschap van (buurt)bewoners en ondernemers over de inrichting van het gebied.

Omdat Rotsoord door de druk op de woningmarkt dreigt te verstenen en creatieve maakplekken dreigt te verliezen, is het pamflet RotsoordGroen gemaakt. Door bijeenkomsten en andere activiteiten te organiseren hoopt de community de doelstellingen uit het pamflet te realiseren.

Een van die activiteiten is het oprichten van Rotsoord als Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Deze samenwerking biedt nieuwe kansen en nieuwe energie om de vergroening van Rotsoord verder te brengen. Zo is in de winter een boomparkeerplaats gemaakt met inheemse soorten die op Rotsoord tot bloei komen. Dit voorjaar roept Rotsoord zichzelf uit tot Voedselbank voor de Bijen.

 

Zusterpark: Rotsoord Utrecht

Ron Buiting is actief als buurtbewoner in Zusterpark Rotsoord. Hij wil van Rotsoord een fijnere en groenere plek maken. Op dit moment is het nog heel stenig. Hij heeft als missie om Rotsoord te vergroenen. Ben jij Parkmaker? Ben jij ook bezig in of rondom de stad? En wil jij Ron helpen om Nationaal Park op de kaart te zetten?