15 & 16 maart: NLdoet in NP Utrechtse Heuvelrug

De landgoederen in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn prachtig. Hun eigenaren hebben dan ook de handen vol aan beheer en onderhoud van natuur en erfgoed. Handje helpen? Dat kan binnenkort, tijdens NLdoet op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart.

Klussen door het hele land

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie in Nederland en wordt georganiseerd door het Oranjefonds. Overal in het land doen doorgewinterde en kersverse vrijwilligers mee aan projecten die speciaal voor deze actie als klussen zijn aangeboden. Kijk hier voor een overzicht van mooie klussen om aan mee te werken op de Utrechtse Heuvelrug.

Help de heide behouden rond Huis te Maarn
Help bijvoorbeeld Huis te Maarn om het prachtige oude heidelandschap op het stilste plekje van Nederland te behouden. Samen met andere vrijwilligers verwijder je het jonge opschot van dennen en struikjes. Met wat trekken, snoeien en hier en daar wat zaagwerk, zorgen we ervoor dat de heide niet overwoekerd raakt. Het snoeihout hoeven we niet zelf mee te sjouwen, dat doet een heus trekpaard. Meld je aan voor deze klus op vrijdag 15 maart.

Poel voor de buitenvarkens op Zuylestein
Op het landgoed van Ridderhofstad Zuylestein in Leersum willen de buitenvarkens graag in de poel badderen. Op zaterdag 16 maart maken vrijwilligers daarom met elkaar de poel schoon. Doe jij ook mee? Dan kunnen de varkens straks dankzij jou de rest van het jaar heerlijk in bad. Aanmelden voor deze klus kan hier. Ben je niet zo’n waterrat? Dan kun je ook helpen met het bouwen en inrichting van een insectenhotel naast de plantage of met het opschonen van het bos rondom Zuylestein tijdens een mooie wandeling.