Anderhalf jaar Heuvelrugtuinen: Tijd voor een Tuinfeestje!

Tijdens het Heuvelrug Tuinfeestje op zaterdag 23 oktober bij bezoekerscentrum De Boswerf in Zeist vieren initiatiefnemers, cursisten en particuliere tuineigenaren de vergroening van tuinen op de Heuvelrug en inspireren zij anderen om ook met een Heuvelrugtuin aan de slag te gaan.

Waar kun je beter inspiratie opdoen voor je gedroomde tuin op de Utrechtse Heuvelrug dan in één van de oudste bossen van het gebied? De Boswerf opent de laatste zaterdag van de herfstvakantie haar deuren voor ervaren en beginnende Heuvelrugtuiniers. Elk aspect van de Heuvelrugtuinen, van checklist tot voorbeeldtuinen, krijgt een plekje op het terrein. Het belooft een middag vol praktische tips, deskundig advies, ontmoetingen en gezelligheid te worden.

Inspirerend voorbeeld

Zelf geeft De Boswerf graag het goede voorbeeld. Een deel van hun terrein aan de Prins Bernhardlaan doet daarom sinds kort dienst als Heuvelrug voorbeeldtuin. Je vindt er als bezoeker veel inheemse plantensoorten, ziet een voorbeeld van een ‘wadi’ (een plek waar regenwater rustig de tijd krijgt om weg te sijpelen in de bodem) op tuinformaat en je leert er een aantal slimme trucs om het kleine dieren naar hun zin te maken. De voorbeeldtuin en de bijbehorende leerzame route worden tijdens het Heuvelrug Tuinfeestje officieel geopend.

Tips van experts

Verspreid over het terrein is er nog veel meer te zien en te doen voor de Heuvelrugtuinier in spé. Zo kun je er bijvoorbeeld terecht voor biologisch gekweekte planten, een speeddate met een tuindeskundige en krijg je tips over het afkoppelen van je regenpijp. Daarnaast is er een expositie van andere Heuvelrug voorbeeldtuinen, die te bezoeken zijn op de Utrechtse Heuvelrug. En dit tuinfeestje zou niet compleet zijn, als er niet ook de ruimte was om onder het genot van een lekker hapje en drankje met anderen van gedachten te wisselen over je tuin.

In beweging voor het Nationaal Park

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie. Met ondersteuning van zes Heuvelruggemeenten en diverse trouwe sponsoren kunnen zij dit project realiseren. Is jouw tuin een al een Heuvelrugtuin? Daar mag je trots op zijn! Meld hem ook aan voor op de overzichtskaart op de website www.jouwheuvelrugtuin.nl en ontvang een leuk presentje voor in de tuin.

Meer informatie en aanmelden

Klinkt dit als een feestje voor jou, je partner, vriend(in) en/of de hele buurt? Kijk op de website van Heuvelrugtuinen voor meer informatie en meld je aan!

Meld je hier aan voor het Heuvelrug Tuinfeest