Boswachter zoekt donateurs voor aanleg mindervalidenpad Leersumse Veld

De natuur bereikbaar en beleefbaar. Daar maakt Staatbosbeheer zich hard voor. Iedereen moet kunnen genieten van natuur. Ook mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Op de Utrechtse Heuvelrug is het echter lastig om de omgeving te beleven als je aan wielen gebonden bent. Daarom zetten wij ons in voor een 4 kilometer lang mindervalidenpad door het prachtige Leersumse Veld. Zo willen we de natuur weer van iedereen maken.

 

Boswachter Corien Koreman kreeg vanuit bezoekers de wens voor meer rolstoeltoegankelijke natuur op de Utrechtse Heuvelrug. Natuur speelt ook een grote rol bij revalidatie, met een groene omgeving als onderdeel van het herstelproces. Daarnaast zorgt een vergrijzende bevolking voor een toename van natuur-liefhebbende rolstoelgebruikers. Kortom: bereikbare natuur is belangrijk, en wordt in de toekomst alleen maar belangrijker. Om deze wensen te vervullen is een mindervalidenpad hoognodig, met een rolstoelvriendelijke parkeerplaats.

Helpt u mee?
Voor de kosten van dit project is een deel aan sponsoring al binnen. Voor het resterende bedrag zoeken we donateurs. Mensen die hun steentje bij willen dragen om dit te realiseren. Wilt u ons helpen en een financiële bijdrage leveren? U kunt dat doen via het Buitenfonds of neem contact op met Corien Koreman, boswachter Staatsbosbeheer via c.koreman@staatsbosbeheer.nl

Over het Buitenfonds
Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuur van Staatsbosbeheer. Hiermee kan Staatsbosbeheer waardevolle projecten realiseren, zoals kinderen naar buiten brengen, het conserveren en toegankelijk maken van cultuurhistorische schatten, spannende manieren om natuur te beleven en het maatschappelijke werk van de boswachter mogelijk te maken. Projecten waarvoor geen financiering meer beschikbaar is. Het Buitenfonds wil met bedrijven en particulieren samenwerken om groene wensen voor huidige en toekomstige generaties te realiseren.

Op de website van het Nationaal Park vindt je hier een overzicht van de bestaande mindervalide paden.