De Ezelsociëteit sluit zich aan bij ‘Hoeders van de Heuvelrug’

Stichting opvang de Ezelsociëteit uit Zeist sluit zich in 2022 aan bij ‘Hoeders van de Heuvelrug, hét netwerk voor organisaties die de streek een warm hart toedragen. Samen ondersteunen ze de bescherming en het behoud van natuur en erfgoed in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

“Als Stichting Opvang De Ezelsociëteit vinden we het belangrijk dat we op welke manier dan ook kunnen bijdragen aan een groene en leefbare wereld voor mens en dier. Wanneer je dan zo dicht bij één van de mooiste Nationaal Parken van Nederland gevestigd bent is het niet de vraag of je helpt dat mede in stand te houden maar hoe. Vandaar dat wij graag de rol van Hoeder van de Heuvelrug op ons nemen.”

Samen voor natuur en erfgoed
“Als Hoeder van de Heuvelrug beschermen organisaties bijzondere landschappen, zeldzame dieren en cultureel erfgoed,” aldus Jeroen Heemsbergen, programmamanager bij Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, “Deze organisaties onderschrijven het belang van natuurbehoud. Bovendien wordt zo een groeiend netwerk van gelijkgestemde organisaties gevormd, dat laat zien hoe natuur, cultuur en economie hand in hand kunnen gaan.”

Wat maakt de Utrechtse Heuvelrug bijzonder?
De immense kracht van ijs en water stuwde tijdens de één na laatste ijstijd (zo’n 150.000 jaar geleden) massa’s stenen en aarde op. Deze stuwwallen vormen samen de Utrechtse Heuvelrug. Een landschap dat zich ontwikkelde tot uniek natuurgebied, rijk aan culturele historie.

Lees meer over de Hoeders van de Heuvelrug.

Ezelsociteit