Doe mee met de BioBlitz 2024: Ontdek de natuur in onze Zusterparken!

De Bioblitz 2024 is in volle gang! Vanaf 22 mei tot en met 21 juni worden in het hele land Bioblitzen georganiseerd én dit jaar ook in de Zusterparken van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Samen met de Universiteit Utrecht nodigen we je uit om naar buiten te gaan om zoveel mogelijk soorten te ontdekken en te registeren. Dit is jouw kans om de biodiversiteit in de Zusterparken te verkennen en te helpen in kaart te brengen. Welke planten, dieren en schimmels kom jij tegen?

Wat is de BioBlitz?

De BioBlitz combineert de woorden ‘Bio’ (leven) en ‘Blitz’ (snel en intensief) en heeft als doel om in korte tijd zoveel mogelijk dier-, plant- en schimmelsoorten te ontdekken. Door te monitoren welke soorten er in de Zusterparken leven, krijgen we waardevolle inzichten in biodiversiteit in de Zusterparken en het mogelijke effect van Zusterparken hierop.

Ga naar buiten en doe mee!

Ben je in de buurt van één van onze Zusterparken? Kijk dan eens goed rond en wie weet ontdek jij een wilde plant, dier of schimmel! Maak een foto en registreer je waarneming. Door jouw observaties te delen via de app ObsIdentify of waarneming.nl, draag je bij aan een beter begrip van de biodiversiteit in onze Zusterparken. Misschien ontdek je zelfs een nieuwe soort!

Ga voor een overzicht van de Zusterparken en voor meer informatie over de zusterparken naar npuh.nl/zusterparken.

Hoe kun je meedoen?

Voordat je naar buiten gaat:

Stap 1. Maak een account aan op waarneming.nl.

Stap 1. Download de app ObsIdentify op je smartphone.

Stap 3. Koppel in het dashboard van ObsIdentify je waarneming.nl-account.

Ga naar buiten:

Stap 4. Maak een foto van wilde soorten die je tegenkomt in de Obsidentify app.

Stap 5. Upload de foto’s in de Obsidentify app. De foto’s worden automatisch zichtbaar in de app en op waarneming.nl.

Je kunt je foto’s ook uploaden via waarneming.nl. Kijk hier hoe je dat doet.

Speciale activiteiten tijdens de BioBlitz

Je kunt ook mee doen aan de diverse workshops en excursies tijdens de BioBlitz, zoals een vogelexcursie, nachtvlinderwandeling, botanische veldtocht en vleermuizenexcursie. Deelname is gratis, maar wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. Bekijk hier het volledige programma en meld je aan!

Benieuwd welke soorten er al gevonden zijn in onze Zusterparken? Bekijk het hier.