Inwoner van de Rhenense Benedenstad en zin om samen met buurtgenoten de straten te vergroenen? Vraag een geveltuin aan!

Hoe meer groen in onze straten, hoe beter we in en om het huis tegen warm weer en zware buien kunnen. Daarom nodigen Heuvelrugtuinen en de gemeente Rhenen inwoners van de benedenstad uit om een geveltuin aan te leggen. Met een geveltuin voor de deur vervang je een strook bestrating voor mooie planten.

In de benedenstad van Rhenen organiseren we op zaterdagochtend 11 november een gezellige Geveltuindag. Bewoners die een geveltuin voor hun eigen deur willen of buren daarmee willen helpen, kunnen meedoen. We delen een aantal gratis plantenpakketten uit met daarin mooie, onderhoudsvriendelijke planten die passen in een Heuvelrugtuin.

De planten zijn genoeg om 1 m2 langs de gevel mee te beplanten. Wil je jouw geveltuin graag groter hebben? Dan kun je zelf nog andere planten toevoegen. Bekijk onze pagina over aangesloten tuincentra voor verkooppunten van het ‘Wild & Inheems’-assortiment of download de Heuvelrugtuinen plantenlijst voor meer inspiratie.

Tijdens de Geveltuindag wippen we samen de bestrating langs de gevel los en vervangen we die voor verschillende soorten planten. Wij regelen hulp bij het aanleggen, gereedschap en het afvoeren van tegels en zand. Regelen jullie de gevels en gezellige buren die ook komen helpen?

Aanmelden gaat via dit formulier. Er zijn beperkt plantenpakketten beschikbaar, dus wacht niet te lang! Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 27 oktober. Zelf geen geveltuin, maar wel een handje helpen bij buurtgenoten voor de deur? Meld je ook dan aan, zodat we kunnen rekenen op je komst.

De Geveltuindag op zaterdag 11 november start bij de Cunerakerk op de hoek van de Markt om 10:00 uur.

Neem bij vragen contact op met Judith Algra via j.algra@ivn.nl

Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door zeven Heuvelruggemeenten, Waterschap Vallei en Veluwe, HDSR, Vitens en diverse sponsoren