Máximapark benoemd tot Zusterpark van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Op zondag 13 augustus werd het Máximapark in Leidsche Rijn benoemd tot Zusterpark. Hiermee sluit het Máximapark zich aan bij een netwerk van groene verbindingen, die vanuit stedelijk gebied helemaal naar het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) lopen. Het was een feestelijke dag, mede omdat ook de 25e verjaardag van Leidsche Rijn werd gevierd in het Máximapark.

De Zusterparken-beweging wil samen één groot park zijn. Verschillende groepen buurtvergroeners in de stad en provincie Utrecht zetten zich in voor behoud van bestaand groen, vergroenen van stukken stad en voor groene verbindingen tussen stad en het NPUH. De Zusterpark-makers willen met hun inzet bewoners en natuur van zowel de steden als het NPUH gezond houden. Steeds meer buurtvergroeners sluiten zich aan bij deze beweging, zoals het Hof van Cartesius, Rotsoord en Voordorp in Utrecht en Het Groene Spoor in Amersfoort. Het Máximapark is het 9e Zusterpark wat zich hierbij aansluit.

Het Máximapark ging in september 2022 op bezoek bij andere Zusterparken en besloot toen eigenlijk al aan te willen sluiten bij deze beweging. En een jaar later is het dan echt zover! Het Máximapark is het groene hart van Leidsche Rijn en voelt zich verbonden met de ambitie van het Nationaal Park om groen met elkaar in verbinding te brengen.

Jeroen Heemsbergen, programmamanager bij het NPUH, overhandigde het Zusterpark-bord aan Joyce Roskamp van de Vrienden van het Máximapark. Het bord werd vervolgens samen met Peter Mocking opgehangen bij de Werkschuur en kan daar dus vanaf nu bewonderd worden. Na deze benoeming volgde een programma door het Máximapark, om de 25e verjaardag van Leidsche Rijn te vieren.

Wil jij je inzetten voor natuur, landschap en groen erfgoed bij jou in de buurt, maar ook de verbinding maken met het Nationaal Park? Sluit je dan aan bij deze beweging van Zusterparken. Kijk voor meer informatie op npuh.nl/zusterparken/