Uitnodiging Bewonersavond 21 april

Bewonersavond Heuvelrugtuinen over de mooiste inheemse planten voor jouw Heuvelrugtuin

Je woont in gemeente Baarn, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Rhenen of Woudenberg? En je wilt van je tuin een Heuvelrugtuin maken? Dan is het erg belangrijk dat je inheemse planten kiest, die de soortenrijkdom versterken en passen bij de grondsoort. Zulke planten zijn goed voor insecten en andere dieren en zullen het goed doen in jouw tuin.  Inheemse plantenkweker Jasper Helmantel en tuinontwerper Frederike van der Kooij zijn echte experts op dit gebied en vertellen je er alles over tijdens de vijfde online Bewonersavond op 21 april van 20:00 tot 21:30 uur.

Het toepassen van planten die van oudsher thuishoren op de Utrechtse Heuvelrug is van groot belang om de soortenrijkdom te herstellen – en om natuur te krijgen die bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering. Jasper Helmantel doet vanavond het ‘waarom’ hiervan uit de doeken. Hij vertelt over het belang van inheemse planten in de tuinsector en voor de Nederlandse leefomgeving. Waarom is het belangrijk dat we kiezen voor inheemse planten? En wat zijn de voordelen voor onze tuinen en voor ons?

Tuinontwerpster Frederike van der Kooij zal meer vertellen over het ‘wat en hoe’. Welke inheemse planten zijn geschikt voor jouw tuin? Welke planten doen het goed op welke grond en welke planten versterken elkaar? Hoe kom je aan de juiste informatie? De juiste planten zullen zorgen voor een rijk bloeiende tuin, een aantrekkelijke plek voor insecten en andere dieren en minder onderhoud. Zo wordt ook jouw Heuvelrugtuin een feit!

De avond wordt geopend door wethouder Wouter Catsburg van de gemeente Zeist.

Aanmelden & vragen

Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang!

Meld je nu aan