Vrijwilligers in actie: Heidetuin in Driebergen flink opgeruimd

De watergang is opgeruimd, oud hout is verwijderd en de paden zijn weer bijgewerkt. Zaterdag 20 juni heeft een grote groep vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken tijdens de opruimactie van de Heidetuin in Driebergen-Rijsenburg. Het was (zowel letterlijk als figuurlijk) volle bak: veel meer vrijwilligers dan verwacht kwamen op het initiatief van Tussen Heuvelrug & Wetering af om te helpen. En de gehuurde container was afgeladen vol.

Park krijgt weer glans
Niet gek, als je nagaat dat dit unieke park door onvoldoende structureel onderhoud afgelopen jaren zijn glans heeft verloren. Beetje bij beetje wordt deze weer toonbaar gemaakt, voor zowel bezoekers uit Driebergen-Rijsenburg als erbuiten. Aangezien de grote container voor het afval uiteindelijk helemaal vol zat, zijn er extra plekken ingericht om al het verzamelde houtafval uit de Heidetuin kwijt te kunnen. De opkomst van deze opruimactie geeft aan dat er volop enthousiasme is onder de inwoners van Driebergen Rijsenburg om de Heidetuin te behouden.

Een groot gedragen plan
Vanuit de Gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er plannen om het park als onderdeel van een groter plan over te dragen aan een andere partij om daarmee deze unieke plek in stand te kunnen houden. Bij dit proces zijn wij als belangenvereniging voor behoud en versterking van een groen en stijlvol Driebergen-Rijsenburg intensief betrokken. Dank voor de enorme inzet vanmorgen door de vele vrijwilligers en fijn dat daarbij ook een aantal raadsleden vanuit de gemeente aanwezig waren en daarmee ook hun belangstelling voor (behoud van) de Heidetuin tonen