Terug naar de UITAgenda

Open dagen Boomgaard en Kwekerij Paleis Soestdijk

15 april 2023 - 15 oktober 2023 Baarn

De Boomgaard en Kwekerij tellen bijna één hectare grond en zijn gelegen tegenover het Paleis op de Parade. Generaties lang werden er onder meer appels, peren, walnoten, bessen en bloemen gekweekt voor de koninklijke familie. De Parade is al sinds honderden jaren een integraal onderdeel van het landgoed Paleis Soestdijk. Dit voormalige ‘dorpje’ van het paleis waar onder meer de garage, de stallen, de Intendantswoning, woningen voor het personeel en de kwekerij en boomgaard gevestigd zijn, blijft ook in de toekomst onderdeel uitmaken van het totale landgoed.

Open dagen in 2023
Vanaf 15 april 2023 zijn bezoekers weer van harte welkom om de Boomgaard en Kwekerij te bezoeken! Op open dagen ben je van harte welkom om de Boomgaard en Kwekerij van 10.30 tot 15.00 uur te bezoeken.

Op zaterdag 8 juli start de zomeropenstelling en dan is er ook gelegenheid om in de pluktuin een bos gifvrije bloemen te plukken voor een kleine prijs. De opbrengst komt ten goede van de kwekerij. Kijk rond in de boomgaarden, bloementuinen, moestuin, kruidentuin, notentuin, bessentuinen en oude kas. Het is er uitbundig, fleurig en vol leven. Dikwijls is er een leuke activiteit voor jong en oud. Vrijwilligers van IVN helpen graag.

Praktische informatie
De kwekerij/boomgaard ligt (een beetje verstopt achter oude beukenhagen) tegenover het Paleis aan de overkant van de Amsterdamsestraatweg 1 in Baarn, naast de Praamgracht. Bezoekers kunnen de auto parkeren op het aangrenzende (kleine) parkeerterrein tegenover het Paleis (aan de Amsterdamse straatweg (dichtbij het kruispunt). Fietsers kunnen hun fiets op het terrein stallen. 

Foto: Hadewych Veys