Geslaagde Heuvelrugtuinen demonstratie over het afkoppelen van een regenpijp

Op woensdag 14 september heeft regenwateradviseur Lanny Olie, tijdens het oogstfeest van De Groene Inval in Baarn, een demonstratie gegeven over het afkoppelen van een regenpijp. Naast de demonstratie was het mogelijk om te genieten van de tuinen en waren er allerlei andere leuke activiteiten omtrent het binnen halen van de welverdiende oogst van de tuiniers.

Na afloop van de demonstratie was het mogelijk om vragen te stellen aan Lanny. Ruim 30 inwoners van Baarn hebben hier goed gebruik van gemaakt en waren aanwezig bij de demonstratie. Twee mensen uit het publiek hebben zelf mogen ervaren hoe makkelijk het afkoppelen van een regenpijp is. Een van de mensen die het zelf mocht ervaren was Peter van Boeijen:

 

“Ik vind het heel leuk dat we allemaal aan de slag gaan met bewustwording en het opvangen van regenwater in de tuin. Het afkoppelen is een fluitje van een cent!” aldus meneer Boeijen.

Ook enthousiast geworden? Het afkoppelen van een regenpijp is heel simpel en kost zo`n 5 tot maximaal 20 minuten per regenpijp. Doe je mee? Meld je tuin dan hier aan.